Araba almak isteyenler için ekonomik bir çözüm olması açısından bazı kişiler hasarlı araç alıp toplamayı tercih edebiliyorlar. Bugünkü yazımızıda çok sorulduğu için hasarlı araç alınırmı sorusu üzerine hazırlamaya karar verdik. Hasarlı araç alım noktasından merak ettiklerinizi elimizden geldiği kadar yanıtlamaya çalışacağız. Hasarlı araç almak isteyenler için tam bir bilgilendirme rehberi hazırladık.
Hasarlı Araç Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
Hasarlı araç almak istiyorsanız öncelikle nasıl bir araç almak istiyorsunuz ona karar vermeniz lazım. Daha sonra hasarlı araç satış sayfaları üzerinden bir araç beğenmelisiniz. Aracın hasar durumunu mutlaka dikkatlice inceleyin. Önden kazalımı arkadan kazalımı yada mekanik hasarlımı bunları dikkatlice inceleyin. Hasarlı araç alırken yanınızda bir uzman olması sizi bu süreçte oldukça rahatlatacaktır.
Hasarlı araç almak isteyenlere bir diğer önerimiz, piyasada parçası kolay bulunan gerektiğinde çıkma parçasıda kolay alabileceğiniz bir markayı tercih etmenizi öneriyoruz. Çünkü kazalı araç alırken maliyet hesabı önemli bir konu. Aracı aldıktan sonra topladığınızda neredeyse hasarsıza yakın bir fiyata denk gelirse o zaman kazalı araba alamanın bir mantığı kalmaz.
Hasarlı araç alırken daha çok yüzeysel kazalı arabalar almaya çalışın. Şase hasarlı ağır kazası olan araçları almanızı çok önermiyoruz. Çünkü bu tip araçların yeniden toplanması ve trafiğe çıkması sancılı bir süreç oluyor.
Kazalı araba alırken mutlaka önceden kaportacı ve boyacı ile görüşün ön fiyat bilgisi alın. Aracın resimlerini önceden kaportacıya göstererek bu aracın toplanma süreci hakkında zaman ve işçilik ücretlerini önceden belirlemeye çalışın. Kazalı araba alırken maliyet sizin için en önemli konulardan biri. Tabi o aracı toplayacak kaportacı ve boyayacak iyi bir usta bulmakta çok önemli.
Yoksa nerden aldım bu kazalı arabayı diyip isyan edebilirsiniz. Çünkü kaportası düzgün toplanmamış bir araç size hem kullanırken hemde satarken ciddi sorunlar çıkarabilir. Almak istediğiniz kazalı araç mümkünse airbag kapalı olması ve eveliyatındada kaza yapmamış olmasınada özen gösterin.
Size bir diğer tavsiyemiz hasarlı aracı almadan önce ortalama bir maliyet raporu çıkarmanız. Bunun için değişen parçaların tespiti ve o parçaların sıfır fiyatı, çıkma fiyatı alarak karşılaştırma yapın. Sıfır parçada yan sanayi ve orjinal parça diye ayırın. Daha sonra çıkma parçanında fiyatını alarak karşılaştırma yapın.
Bunları yaptığınızda Yedek parça fiyatının ortalamasını buldunuz demektir. Geriye kaporta boya Vb işçilikleri alın. Hepsini topladığınızda satın almak istediğiniz kazalı aracın maliyetini bulmuş olacaksınız. Eğer bu maliyet o aracı almak için değer ise hasarlı aracı alamanızı önerebiliriz. Fakat aracın maliyeti hasarsızına yakın bir rakama den k geliyor ise o araç için harcayacağınız emek gereksiz olur. Umarız hasarlı araç almak isteyenler için faydalı bir yazı olmuştuır tekrar görüşmek üzere hoşçakalın..
Ağır Hasarlı Araç Almak Mantıklımı ?
Ağır hasarlı araç almak mantıklımı ? sorusunun yanıtının cevabı alacağınızın araçta yatıyor. Çünkü maliyet hesabı + araç piyasa değeri gibi doneleri göz önünde bulundurarak bir karar vermeniz gerek.
Yani örneğin 100 bin Tl’lik bir aracı 50 bine alı 70 bine mal ediyorsanız bu durumda almak mantıklı.
Veya 100 Bin Tl’lik aracı 70 nine alıp 20 bin Tl masraf edip 90 bine mal ediyorsanız o zaman ağır hasarlı araç almak mantıklı değil. Çünkü ağır hasarlı olduğu için değer kaybıda olacağı için bu şekilde ağır hasarlı araç almanızı önermeyiz.
Önden Kazalı Araç Alınır mı ?
Hasarlı araç almak isteyenlerin en fazla sordukları sorulardan bir taneside bu önden kazalı araç alınır mı ? Bu soruya hayır kesinlikle alınmaz gibi bir şey söylememiz mümkün değil. Aslında kazalı aracın geneli için böyle bir şey söylemekte doğru değil. Çünkü günümüz teknolojisinde her kaza, her hasar tamir edilebilmektedir. Aynı şekilde önden kazalı aracında tamiri yapılabiliyor. Ama illa önden kazalı araç almanız gerekiyorsa size tavsiyemiz şaselere kadar giren önden kazalı araç almamanızı öneririz. Çünkü şase ucundan tampon demiri bağlantı noktasındaki hasar kabul edilebilir ama arkaya kadar giden şase bükülmesi şasesi katlanmış araç almamanızı öneririz.
Yandan Kazalı Araba Alınırmı ?
Araba sahibi olmak isteyenler için kazalı araba almak bir alternatif durumda. Kazalı araba almak isteyenlerin sorduğu sorulardan bir taneside yandan kazalı araba alınırmı ? sorusu. Yandan kazalı arabanın kaza boyutu burda belirleyici bir unsur. Örneğin iç direk tavan direğine kadar girmiş bir kazalı araç ise, bu aracın doğru ustalar tarafından onarımı yapılması gerekir. Çünkü aracın duruşunu değiştiren bir kazadır. Özellikle orta direğin onarımına özen gösterilmesi gerekiyor.
Eğer satın almak istediğiniz araç yandan kazalı fakat ağır bir kaza değilse yandan kazalı araba alınabilir.
En fazla 2 kapı ön arka çamurluk değiştirip devam edersiniz. Ama direk podya saçları vs bunlara girerse tamiri biraz daha özen isteyen bir süreç olduğu için çok önermiyoruz.